2023.07.20-23: Átkelések, szigetek, Losinj: Haladó kajaktúra (HardCore)

107.000 Ft

VAN MÉG Pár HELY
MENJÜNK!

Ez az, amire készültél! Ezen a túrán kipróbálhatod az igazi tengerikajakos szabadságot az Adrián:  ez egy “Best of” túra, egésznapos kajakozással, átkelésekkel, bázissal, de nomád elemekkel, haladó kajakosoknak. Felfedezzük a Losinj körüli szigetvilágot, és az sem baj, ha néha nagyobb szélben vagy hullámosabb vizeken evezünk! Szigetmenti evezéseket és egész napos átkeléseket,  ottalvós nomád túrákat tervezünk Unije, Srakane, Susak és Ilovik szigeteire.  Ezen a túrán rendesen belecsapunk a tengerikajakos  szabadságba, egy kicsi, és ütőképes, kajakos csapat biztonságában.

Biztonságod érdekében és hogy megkapd a megérdemelt figyelmet, túráink mindig kiscsoportosak. Maximum 10 fős túrákat szervezünk, ahol a túravezető-vendég arány maximum 1:5.

Nehézség:

Időtartam:

Találkozó:Losinj

Étkezés:Önellátó, de lesz közös főzés és valszeg megtalálunk pár vendéglőt is ;)

Szállás:Komfortos kemping, hűtőszekrény bérlés, patyolattiszta vizesblokkok és nomád szállás váltják egymást.

Kinek ajánljuk:Ha már többször eveztél velünk idén, pl. Balatonon, Római Edzéseken vagy Medencés Tanfolyamonis, vagy ha amúgy rendszeresen kajakozol, akéár tengeren is, jó a kondid, és sosem tudsz eleget kajakozni, Neked szól ez a túra. Napi rendes távok 25km körül, egésznapos átkelések nyílt tengeren, szigetlátogatások messze otthonról. Work hard, play hard :)

Ebben a csapatban mindenki tud kajakozni, nem kicsit, hanem igazán jól, erre készült egész télen, tavasszal és nyáron! Mehetünk egész nap! Széljárástól függően tervezzük a napokat, lehetőség szerint több átkeléssel a környező, nagyobb szigetekre, esetenként ottalvással. Susak és Ilovik szigetei adjék magukat a felfedezéshez, emelett több kisebb szigetet és szigetfalucskát is érintünk pihenés és felfedezés céljából. Terveinkben szerepel esti, éjszakai evezés és  delfinlesési expedíció a Cres-Losinj közti részeken… tudjuk hol laknak ezek a henger alakú csodák!  A szigetvilág és a kisbuszunk adta lehetőségeket maximálisan kihasználva a fedezzük fel a tengeri kajakozás teljes skáláját, benne partmenti, sziklák közti barangolással, kisebb és nagyobb átkelésekkel, hullámvadászattal, kisfalvas barangolással és kalamári rágcsálással, naplemente csodálással Európa egyik legszebb helyén.  

Átkelések, védett öblök, kijárás a nyíltabb vizekre, tengerikajakos kánaán. Minden napra más-más útvonalat terveztünk, amit a társaság kedve, ereje és az időjárás alapján, rugalmasan változtatunk. Naponta 9-17h között leszünk vizen, a kellő mennyiségű (sok 🙂 pihenővel.

Tábort verünk és berendezkedünk egy csodás, komfortos, medencés-éttermes-kisboltos kempingben Losinj déli részen. Ez a műfaj csillagtúra, így a sátrakat egyszer állítjuk fel, minden nap ide térünk vissza. A nomád napokra hozhatod a sátradat, összeállhatsz valakivel vagy a csillagok alatt alszunk védett partszakaszon. A kempinges szállás díja fejenként napi 15-20 EUR között van per éj. 

A túrát két British Canoeing SKL végzettségű tapasztalt, nagyobb tengereken edzett túravezető vezeti.

A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ táborállítást, fenntartást, központi sátrat

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű PE vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok szállítását

+ helyi transzfereket

+ két képzett és tapasztalt tengerikajakos túravezető segítségét

+ Fotókat Rólad és a túráról

 

MIKOR: Találkozó: 2022. július 19, 17h-tól

Hazaindulás: 2022. Július 23 este vagy 24. Reggel (vagy maradj még pár napot) 

HOL: Losinj, Mali Losinj, Camp Cikat
TÚRADÍJ: felnőtt 107,000 Ft

 

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz.

A regisztrációt és fizetést követően e-mail-címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad. Várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programnak minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. A tengeri túrák kivételével, túrát kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben, pl. a tengeri túrák esetében, az időjárás a Felfedezés része. Amennyiben a lemondási idő lejárt és a túrán nem jelentél meg, az alkalom számodra megtartottnak minősül, a befizetett pénzösszeg nem használható fel másra, és nem jár vissza.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint. 

MENJÜNK!