2023.09.30: Laza őszi lapátolás – Ipoly kajaktúra

16.900 Ft

VAN MÉG HELY
MENJÜNK!

Nemzetközi kajaktúránkon egy vadregényesen kanyargó kisfolyón éljük meg a nagy kajaktúrák hangulatát miniben. Izgalmasan tekergő kajakozás, rendes sodrás, teljesen vad és mégis közel, alig másfél órára a várostól.

“Határpatakunkon” az Ipolyon, folyamatosan Szlovákia és Magyarország között tekergünk, több pihenővel, és kifutva a “Nagydunára” lassan rádöbbenünk, hogy egy tengeri kajakkal simán eljuthatunk külföldre (meg bárhova is), és nem is egyszer!

11 készleten

Még eddig lehet jelentkezni:

Nehézség:

Időtartam:

Étkezés:Amit magaddal hozol

Szállás:-

Kinek ajánljuk:Az Ipoly a hazai folyóvizeink mintapéldánya. Minden van itt kicsiben, ami a nagyobb folyóinkon is: Műtárgyak, zátonyok, itt-ott fürge és habos szakaszok, másutt lassan hömpölygő kanyarok. Ehhez időnként belassulunk, időnként felgyorsulunk. Lazán evezünk, meg kedvesek vagyunk, de ez az egésznapos élvezet azért megkíván némi kondit is. Kezdőként elsőnek inkább az edzéseinket, vagy egy könnyebb túránkat válaszd.

Tervezett táv: kb. 18km, kb. 5 óra a vízen, pihenőkkel együtt.

Vízállástól függően itt-ott egy átemeléssel, vagy néhány méter hajósétáltatással.

Megspórolva az átemelést, az Ipolytölgyes-i gát alól fogunk indulni, ahonnan egyenes (nem, igazából rettentő cikcakkos) út (nem, igazából folyó) vezet bennünket egészen a Dunáig. Az Ipoly az alsó szakaszon megnyugszik, de a meder kanyarulatai, az érintetlen partszakaszok a vad szépség hangulatát őrzik. Akadályt innen csak a kisebb nagyobb fatorlaszok és a zátonyoknál időnként elfogyó, sokszor felgyorsuló víz jelent. Ezeken viszont vidáman átzúzunk a tengeri kajakokkal.

Útközben keresünk egy szimpatikus kis szigetet vagy homokzátonyt ahol elfogyasztjuk a magunkkal hozott, madárlátta ebédünket. Tovább indulva hamarosan megpillantjuk a folyó felett a vasúti hidat. Innen egy nagy levegővel bevetjük magunkat a Börzsöny szirtjei és a Pilis lankái közé, és egy látványos szakaszon lekanyargunk a Pilismarót-szobi révig, ahol túránk véget ér.

 

A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok szállítását

+ két képzett túravezető segítségét

+ ha az indulási ponton hagytad az autódat, segítünk visszajutni oda. Ezt a jelentkezés alkalmával a túrázói adataid megadásánál mindenképp jelezd nekünk (akár megjegyzésként), ha szeretnéd igénybe venni, csak így tudjuk megoldani!

Étkezést vagy szállást a túradíj nem tartalmaz!

 

TALÁLKOZÁS: A túra napján reggel 9:30-kor
HOL:

Ipolytölgyesről indulunk

https://goo.gl/maps/JfTvxJHXnyqTxkQ77?coh=178572&entry=tt

TÚRADÍJ: felnőtt 16.900 Ft
gyermek -14% a 14. szülinapodig

 

Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani!

 

JELENTKEZÉS

Ha szeretnél velünk tartani, túráinkra a webshopunkon keresztül jelentkezhetsz.

Nincs más dolgod, mint betenni a túrát a kosaradba és megvásárolni azt.

A regisztrációt és fizetést követően e-mail címedre további információt küldünk a túra részleteivel.

 

KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: info@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy a Felfedezőket választottad, várunk nagyon!

 

apróbetűs rész:

A programnak minimum 7 fő jelentkezése esetén indulunk neki. A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része.

A kiállási költségek miatt ezekben az esetekben nincs lehetőségünk visszatéríteni a túra költségét, de az összeg felhasználható egy másik időpontban tartott, bármely megegyező időtartamú túránkon való részvételre.

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint.

MENJÜNK!