Felfedezzük a Tisza-tó eddig ismeretlen arcát! Hatalmas vizeken és keskeny dzsungelekben, madárparadicsomban és csendes partokon át portyázunk a Tó eddig talán kevésbé ismert területein is, nagyon messze a fürdőzők és a motorosok zajától. Ha velünk tartasz, biztosan mutatunk neked valami újat.

A fürge, de stabil tengeri kajakokkal teljesen más vízi élményt kapunk ugyanattól a vízivilágtól. Nagyobb területeket tudunk bejárni ugyanannyi erőfeszítéssel, a széles, nagy vizeken is bátran, önbizalommal kelünk át. Lopakodunk a nádasban, tekergünk az indák közt, szeljük a habokat.

Ha az idei túráidból eddig kimaradt a Tisza-tó, ha egy komolyabb kajaktúrán is kipróbálnád magad, ha imádod a csendet vagy a harsány hullámokat – ez a túra neked szól.

Kétnapos portyázásaink során Poroszló lesz a bázisunk. Első nap a bázisról átevezünk a Kis-Tisza nevű csatornán (víz a vízben!) Tiszafüredre, de nem ám a legrövidebb úton! Közben megállunk egy kellemes, homokos fürdőhelyen, érintjük a Tisza eredeti medrét egy szakaszon, majd egy vízimadár-paradicsomon vágunk keresztül. Szusszanunk egyet a tiszafüredi kikötőben, majd ismét vízre szállva egy öblítőcsatornán keresztül megközelítjük a Magyar Amazonast. A vízben álló fák, liánok alkotta erdőrész után, jó idő esetén, a nyílt vizeken érünk vissza a bázisra. Vasárnap teljesen más útvonalon teszünk egy izgalmas túrát, tele felfedezéssel. A sok lehetőség közül az időjárás és a csapat kedve, ereje szerint választunk útvonalat.

Következő kalandozásaink