2024.08.19-25: Kefalónia és Ithaka: Tengerikajakos zarándoklat

197.000 Ft

VAN MÉG HELY
MENJÜNK!

Ithaka. A sziget, ahova jó visszatérni. Odüsszeusz szigete. Utazó, felfedező, kalandor, harcos. Ahogyan ő is, mi is visszatérünk, mert hiába élünk nyár óta görög salin, de mégsem az igazi! Beeveztük kanyargós partjait, kiszálltunk kedves falvaiban, hazahoztunk recepteket, kavicsokat, fűszereket, és szívünkben ott ficánkol Ithaka és nagytestvére, Kefalónia. Odüsszeusz a fél világot végighajózta, hogy visszatérjen ide. Értjük, miért.

És ha a szelíd és türelmes Ithaka egy hatnapos expedíción megtanít görög salátára lassan omló olívaolajat locsolni, és hallgatni a tenger hullámzását, akkor nagytestvére, Kefalónia maga a Las Vegas-i megashow! Itt minden tízszer nagyobb: felettünk feszülő, barlangokkal lyuggatott sziklafalak, és mérföldes, hófehér partok váltják egymást. És itt kezdődik a túránk!

Ithaka és Kefalónia, ellentétek, amik összetartoznak. Mindkét sziget komppal érhető el, és meredek partjaik miatt szerencsére nem a legnépszerűbbek a parton-punnyadó turisták körében. Ínyenc csemege. A szárazföld strandjaival, vagy hídon elérhető szigetekkel (pl. Lefkada) ellentétben csak az van itt, akinek itt van dolga, és hajlandó áldozni azért, hogy nagyobb nyugalomban, tisztább környezetben pihenjen. Ezen a hat napos nomád kajaktúrán bejárjuk a mítikus Ithaka mesés partjait és városait, belekóstolunk ízeibe, hangulatába, és saját erőnkből jutunk el a büszke és bámulatos Kefalónia legszebb részeire. Elég sok van neki…


Biztonságod érdekében és hogy megkapd a megérdemelt figyelmet, túráink mindig kiscsoportosak. Ez esetben a csoport ideális létszáma maximum 10 fő plusz két  tapasztalt, hazai és nemzetközi minősítéssel rendelkező túravezető.


Ez egy haladó tengeri kajakos túra. Csak tengeren vagy vadvizen már valamennyi tapasztalattal rendelkező, a szezonban rendszeresen evező, jó kondiban lévő kajakosoknak. Ha egyelőre nincs meg ez a tapasztalatod vagy kondid, sebaj, jelentkezz, beszéljünk! Kérdés esetén keresd Bruckner Zolit az Instant infok elérhetőségein.


*Saját Hajó Kedvezmény: Ha saját, keményfalú tengerikajakkal jönnél, válassz egyet a kétféle saját-hajós kedvezmény közül.

20% kedvezmény, ha magad hozod-viszed a hajódat a tengeri túrára

5% kedvezmény, ha mi hozzuk-visszük a hajódat a tengeri túrára

9 készleten

Még eddig lehet jelentkezni:

Nehézség:

Időtartam:

Találkozó:Kefalónia & Ithaka

Étkezés:Önellátó, nomád, de gyakran találunk valami tavernát, ha keresünk ;)

Szállás:Kemping és csillag-sátor, nomád kempingezés a szabad ég alatt.

Kinek ajánljuk:Edzésben lévő kajakosoknak, akik már eveztek velünk Római Edzésen, Medencés Tanfolyamon, tengeri tapasztalattal. Elkötelezett, biztos tudással rendelkező kajakosokat várunk, akik akár 30km/h szélben és akár 1-1.5m hullámokban is tudnak evezni. Mindez simán pótolható 2024 elején is, de így lesz ez a túra mindannyiunknak egy változatos örömutazás, igazi jutalomjáték. A csapat mozgása, biztonsága miatt ez fontos infó, kérem jelentkezés előtt vedd figyelembe.

Ithakára készülünk, de kalandunk Kefalónián indul. Miért is?

A görög költő, Konsztantinosz Kavafisz verse, “Ithaka” választ ad erre (és valljuk be, tengerikajakos működésünk lényegére):

 “Ha majd elindulsz Ithaka felé,

válaszd hozzá a leghosszabb utat,

mely csupa kaland és felfedezés.

A Küklopszoktól és Laisztrügónóktól,

s a haragvó Poszeidontól ne félj.

Nem kell magad védened ellenük,

ha gondolatod tiszta és egyetlen

izgalom fűti tested s lelkedet. […]

 

Válaszd hozzá a leghosszabb utat.

Legyen minél több nyári hajnalod,

mikor – mily hálás örömmel! – először

szállhatsz ki sose-látott kikötőkben.

Állj meg a föníciai pultok előtt,

válogass a jó portékák között,

ébent, gyöngyházat, borostyánt, korallt,

és mindennemű édes illatot,

minél többet az édes illatokból.

 

Járj be minél több egyiptomi várost,

s tanulj tudósaiktól szüntelen.

Csak minden gondolatod Ithaka legyen;

végső célod, hogy egyszer oda juss,

de ne siess az úttal semmiképp.

Inkább legyen hosszú, minél hosszabb az út,

hogy évekkel rakva szállj ki a szigeten,

az út aratásával gazdagon,

s ne várd, hogy Ithaka majd gazdagon fogad.

Neki köszönöd a szép utazást,

mit nélküle sosem tehettél volna meg,

hát mi mást várhatnál még Ithakától?

Nem csaphat be Ithaka, ha szegény is;

a szerzett tudásból s tapasztalatból

máris megtudhattad, mit jelent Ithaka.”


Hogy lehet két egymás mellett fekvő sziget ennyire különböző? Ha Kefalónia a harsány, hatásvadász virtuóz, akkor Ithaka bölcs és introvertált testvére. Ezen a túrán két szomszédos sziget legszebb részeit fedezzük fel magunknak: belekóstolunk az ellentétekbe. Sziklás és lágyan zöld partok, hófehér mega-strand és csendes kis öblök, többezer éves falvak isteni tavernákkal és a legcsendesebb kikötőpartok, ahol csak mi pihenünk meg egy-egy éjszakára.

 

Bejárjuk Kefalónia drámai szépségű sziklás oldalát, és beevezzük Ithaka álomszép öbleit. Nomád túránk Kefalóniáról indul. Argostolionban, a reptéren várunk és kis ünneplés után kanyargós, hegyi utakon jutunk el szállásunkra, egy tengerparti kempingbe. Másnap a nagy vízen átkelünk Ithakára és elkezdődik a felfedezés… 

 

Ithaka partjainál evezve olyan lakatlan, mesés öblökben pihenünk, ahova nem vezet út a szárazföldről. Felfedezzük a legszebb partokat, a városok közepébe evezve szállunk ki, és járjuk be kanyargós utcáit, hogy kinyomozzuk, hol készítik el a legjobb portokalopitát https://www.mediterraneanliving.com/portokalopita-traditional-greek-orange-cake/ vagy skordostoumbit.

 

Kefalóniára átérve megérkezünk a varázsos Fiskardo városába, és megpihenünk. Majd kedves fürdőhelyeket érintve magas sziklafalak mentén, barlangokat fedezünk fel és eljutunk a kb. a Gyűrűk Urából itt felejtett, félszigetnyi sziklára épített Assosba. A sziklás nyugati part kincsét keressük… és megtaláljuk. Majd pár nap alatt megevezve a legszebb sziklás partokat, Ithaka mellett evezve érkezünk vissza a kedvesen marasztaló Kefalóniára.

 

Ha van kedvünk és időnk, meglátogatunk egy helyi olíva olaj sajtoló üzemet, ahol… hát jól betárazunk olíva olajjal. Másnap menetrend szerint viszünk ki Téged a reptérre.

Aztán pihenünk egy nagyot és felszállunk a kompra, mert irány Zakynthos!!! De ez már egy másik mese. Ha nem hiszed, járj utána!


UTAZÁS:

Ryan Air, Bécs-Argostolion-Bécs, javasolt járat, jelenleg kb. 180 EUR: https://www.ryanair.com/gb/en/trip/flights/select?adults=1&teens=0&children=0&infants=0&dateOut=2024-08-04&dateIn=2024-08-11&isConnectedFlight=false&discount=0&promoCode=&isReturn=true&originIata=BUD&destinationIata=PVK&tpAdults=1&tpTeens=0&tpChildren=0&tpInfants=0&tpStartDate=2024-08-04&tpEndDate=2024-08-11&tpDiscount=0&tpPromoCode=&tpOriginIata=BUD&tpDestinationIata=PVK

 


FONTOS:

Ez egy haladó túra. Napi kb. 20-25 km között evezünk, hat napon át, sok-sok pihenővel (el tudod képzelni, ezen a terepen).


SZÁLLÁS:

Két éjszaka kempingben, kb. EUR 12/éjszaka. A többi napon a legcsillagosabb ég alatt alszunk (vagy tetszés szerint sátorban) a sziget partjain, csodálatos kilátás mellett, teljesen ingyenesen.


A túradíj tartalmazza:

+ túraszervezést, előzetes foglalásokat, szállítás megszervezését, szükség szerint

+ felújított, karbantartott, menő tengeri kajakok és korszerű mellények, könnyű alu vagy karbon kajaklapátok használatát

+ vízhatlan zsákokat: egy kicsit és egy nagyot

+ a kajakok bekomponzását, odaszállítását

+ két képzett és tapasztalt, helyismerettel rendelkező túravezető segítségét

+ sok jó fénykép drive mappába mentve


Étkezést és szállást a túradíj nem tartalmaz.


Amennyiben összekötöd az Ithaka & Kefalónia és Zakynthos túráinkat, ingyenesen szállítjuk a busszal a csomagjaidat a két túrára, ezzel is számolj a repülőjegy foglalásnál. 🙂

 

TALÁLKOZÓ IDŐPONTJA: 2024.08.19-én találkozunk, a túra 08.20-án indul
HOL: Kefalónia, Görögország
TÚRADÍJ: felnőtt 197,000 Ft

Ezt a túrát március 15-ig, 50%-os előleg fizetésével is lefoglalhatod, ha előre jelzed e-mailben a kérésedet. admin@felfedezok.hu


Ha Budapestről jössz, és kihívást jelent az oda- és visszajutás, keress minket bátran, és igyekszünk megoldani. Vannak ötleteink!


JELENTKEZÉS

Regisztrációt és fizetést követően e-mail címedre további információt küldünk a túra részleteivel, illetve telefonon és emailben is kapcsolatba lépünk Veled és megbeszéljük a részleteket. Erre a túrára csak tengeren már valamennyi tapasztalattal rendelkező, a szezonban rendszeresen evező kajakosokat hívunk. 


KAPCSOLAT

További kérdéseket telefonon 9-15h között, vagy e-mailben is feltehetsz nekünk, igyekszünk minél hamarabb, de legkésőbb két napon belül válaszolni.

Tel.: +36203650868

Email: admin@felfedezok.hu

Köszönjük, hogy az EXPLORERS-t választod.

Szeretettel várunk!


apróbetűs rész:

A programot minimum 7 fő jelentkezése tartjuk meg.  A kajak-kenutúrák a természethez idomulnak, dacolnak az időjárással, legtöbbször tiszta örömet, de néha megpróbáltatást is jelentenek. Kizárólag balesetveszélyes, illetve extrém időjárás (vihar, jégeső stb.) esetén mondjuk le, és adjuk vissza a befizetett díjat. Minden más esetben az időjárás a Felfedezés része. A szervezési és kiállási költségek miatt ezekben az esetekben nincs lehetőségünk visszatéríteni a túra költségét, de az összeg felhasználható egy másik időpontban tartott, bármely megegyező időtartamú túránkon való részvételre. A részletes Lemondási Feltételeket az ÁSZF tartalmazza. 

 

ADATVÉDELEM

Az adataidat senkinek nem adjuk ki és kizárólag vízitúráink biztonságos megvalósításához használjuk fel a www.felfedezok.hu weboldalon közzétett Adatvédelmi Tájékoztató szerint.


Copyright: Explorers Felfedezők Kft tulajdona. A túraleírás és a fényképek az EXPLORERS szellemi terméke. Sok munkánk van benne. Ha meglátjuk, hogy kereskedelmi céllal részben vagy egészben máshol is megjelenik, azonnal és minden esetben jogi lépéseket teszünk, mert ilyesmi eléggé zavarja az igazságérzetünket. Szóval légy szíves ne tedd. Köszönjük.

MENJÜNK!